Az Office 2010 támogatása megszűnt. Hogyan tovább?

Cikk szerzője: viride

office

2020 október 13-a után az Office 2010-et használó gépek nem kapnak az irodai szoftvercsomaghoz tartozó biztonsági frissítéseket. Ebből kifolyólag kiemelten fontos, hogy ha nem is a legújabb Office 365-re, de újabb kiadásra váltson minden felhasználó és iroda, a biztonsági támogatás megszűnése előtt. A Microsoft 2020 február hatodikai bejelentése alapján aki még nem tette meg, valószínű hamarosan vált valamelyik újabb verzióra.

Jó választás lehet az Office 2016-os irodai programcsomag is, mely kiterjesztett támogatással 2025. 10. 14-ig gondoskodik a biztonságos felhasználásról. Hozz kell tenni, hogy ennek a programcsomagnak az alapvető technikai támogatás záró dátuma is október 13.

Egyes régebbi alap számítógépeken szembetűnő lehet a az Office 2016 lomhasága a 2010-hez képest. Ez főként a program indulásánál jelentkezhet, amire van néhány egyszerű tipp, hogy felgyorsítsuk a folyamatot.

Nyissuk meg az egyik alkalmazást, pl a Wordöt vagy az Excelt, majd

1. Fájl – Beállítások – Általános fül:
Értesítést kérek, ha nem a Microsoft Word a dokumentumok megtekintésének és szerkesztésének alapértelmezett programja: KI
A kezdőképernyő megjelenítése az alkalmazás indításakor: KI

2. Fájl – Beállítások – Speciális – Általános
Visszajelzés animációval: KI
Rákérdezés az automatikus csatolás frissítésére: KI

3. Fájl – Beállítások – Adatvédelmi központ – Az adatvédelmi központ beállításai
– védett nézet: 3x KI
– makróbeállítások – Az összes makró letiltása értesítés nélkül: BE

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.