Weboldal készítés: A szövegösszefüggés (context)

Cikk szerzője: viride

Weboldal készítés

Talán néhányan már halottak a marketingben jól ismert a vonzó weboldal 7 eleméről, vagyis a 7 C-ről. Ezek közül most kiemelném a véleményem szerint legfontosabbat, a szövegösszefüggés (Context). A weboldalunkra látogató új felhasználók kb. 90 %-a a kezdőoldal alapján fogja eldönteni, hogy ez a weboldal a megfelelő e számára, hogy itt meg fogja e találni azokat az információkat, amikre szüksége van. Mivel ennek a pozitív első benyomásnak a kialakítására csak néhány, maximum 30 másodpercünk van, ezért a kezdőoldal struktúrájának és stílusának kialakítása igen fontos. Az oldal kialakítása legyen egyedi és látványos, de ne essünk túlzásokba. Sokan esnek abba a hibába, hogy mindent fel akarnak szórni az első oldalra, mondván a fogyasztónak ne kelljen a menürendszerben bóklásznia, hanem találjon meg mindent könnyen a weboldal kezdő lapján. Így viszont könnyen átláthatatlanná tehetjük az oldalt, ami első ránézésre elrettentheti a fogyasztót, ezért a letisztult, egyszerű szerkezet sokszor hatásosabb. Sok weboldal készítéssel foglalkozó cég nem fektet elég hangsúlyt ezen szempontok betartására, ezért erősen ajánlott olyan honlapkészítő vállalkozást keresni, mely elsősorban marketinggel foglalkozik, ezért az általunk tervezett és készítette weboldalak mind a 7 C mentén épülnek fel.

A fent említett 7 C meghatározza a mai digitális világ közösségi- és tartalommarketingjét. Miből áll a 2006-ban Philip Kotler és  Kevin Lane Keller által megfogalmazott 7 C?

Az első a tartalom (1 C: content), vagyis, hogy milyen információkkal töltik fel az internetes megjelenésüket a vállalatok. Vizsgálni kell továbbá a szövegösszefüggést (2 C: context), a közösséget (3 C: community), az együttműködést (4 C: collaboration), a kommunikációt (5 C: communication), a megörökítést (6 C: capture), illetve a változtatást (7 C: change).

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.