Magyarország legnagyobb kovácsműhelye

Cikk szerzője: viride

A kovácsoltvas megmunkálása nagyfokú szakértelmet kíván, ezért szükséges mindenképp kovácsmesterre bízni az esztétikus munkadarab elkészítését. A hagyományos kovácsműhelyek egyre kisebb számban képviseltetik magukat a jelenlegi piacon, így az elképzelt munkára szakembert is nehezebb találni.

A Tüzikovács kovácsműhelye

Debrecen városában, országosan, de már Európában is ismert egy kézikovácsolt termékeket gyártó és forgalmazó többgenerációs kovácsműhely, a Tüzikovács. A nagy múlttal rendelkező műhelyben a tradicionális kovácsolási technikákat ötvözik a mai modern fémfeldolgozási eljárásokkal, így tartva lépést a jelenlegi igényekkel. Legyen szó, kerítésről, korlátról, kapuról, falikarról vagy egyéb kovácsoltvasból készült termékről, sokféle lehetőségünk van kiválasztani a formát, mintákat. A klasszikustól a teljesen egyedi igényeket kielégítő összetett mintákig szinte csak a képzeletünk szab határt.

A praktikus és mutatós kovácsoltvas használati tárgyakon kívül lakberendezési és kerti kovácsolt dísztárgyakat is készítenek. És természetesen, hogy senki ne vesszen el a rengeteg ötlet között, a debreceni kovácsműhely weboldalán összegyűjtötték a legnépszerűbb kovácsoltvas mintákat és kivitelezési ötleteket a munkáink képgalériákban, érdemes ellátogatni a honlapra. A Tüzikovács Facebook oldalán több mutatós, már elkészült munkák is láthatók, de akár kis betekintést is kaphatunk a kovácsműhely életébe.

Egy ötletből egyedi kovácsoltvas termék

Aki komolyan érdeklődik a kézzel kovácsolt termékek iránt, de még nincs konkrét elképzelése a formát, mintát illetően, látogasson el bátran a honlap ötlettárába. Az itt látható jelszóval védett tartalmat bárki kötelezettség nélkül megtekintheti, csupán egy emailben vagy telefonon igényelt jelszóra van szüksége a képtár böngészéshez. Az itt található minták segítségével könnyebben kirajzolódhat az az elképzelés, hogyan is szeretnénk, hogy kinézzen a legyártandó munkadarab.

Tulipánforma kovácsolás a debreceni kovácsműhelyben

További elkészült munkák, minták és egyéb információ: www.tuzikovacs.hu

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.