Hatásos gyógynövények az influenza ellen

Cikk szerzője: viride

Hamarosan itt van egy újabb tél… és vele együtt sajnos a rettegett influenzavírus… Elege van abból, hogy minden télen elkapja az influenzát? Hány szabadnapot kellett már kivennie a munkából vagy az iskolából önnek vagy a gyerekeinek az influenza miatt?

Tehet valamit az influenza megelőzése vagy természetes gyógyszerekkel való kezelése érdekében?

Igen, a jó hír az, hogy számos gyógynövény létezik, amelyek klinikailag bizonyítottan hatékonyan csökkentik az influenza súlyosságát és időtartamát.

Az influenza ellen hatásos gyógynövények

1. Andrographis paniculata: más néven a keserűfű királya, hagyományos kínai gyógynövény, amelyet fertőzések és gyulladások ellen használnak. Antimikrobiális hatását egy bizonyos peptid expressziójának felszabályozásával fejti ki, amelyről megállapították, hogy fontos szerepet játszik a veleszületett immunitásban.
Andrographis paniculata

2. Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea): az egyik legszélesebb körben használt gyógynövény az influenza kezelésére. Az immunrendszerre hat azáltal, hogy serkenti és modulálja azt, valamint antivirális és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Az Echinacea javíthatja az influenza elleni vakcinára adott választ azáltal, hogy csökkenti a légúti tünetek súlyosságát, amint azt egy előzetes vizsgálat kimutatta. Klinikai vizsgálatok alátámasztják az Echinacea alkalmazását a nátha megelőzésére és a felső légúti fertőzések enyhítésére. Az optimális hatékonyság érdekében jó minőségű E.purpurea és E.angustifolia gyökérkivonat kombinációját kell szedni.
Echinacea

3. Kakukkfű: illóolajokat és keserűanyagokat tartalmaz. Ezek feltehetően hozzájárulnak antiszeptikus és immunrendszer-támogató hatásaihoz. A kakukkfű levelei felmelegítik a szervezetet és kifejezetten stimulálják a tüdőt. A kakukkfüvet hagyományosan a tüdő nyálkahártyájának kiűzésére és a torlódások enyhítésére használják. Hatékony köhögéscsillapító, ezért szerepel számos köhögés elleni szirupban.
Kakukkfű

4. Örménygyökér (Inula helenium): csípős tulajdonságokkal rendelkezik, ezért segít a köptetésben és a köhögés elfojtásában. Hagyományosan hörghurut, köhögés, szénanátha, asztma, tuberkulózis és mellhártyagyulladás kezelésére használják.
Örménygyökér (Inula helenium)

5. Bodzavirág: segít enyhíteni az orrváladékot és az orrmelléküregek torlódását. A nyugati gyógynövénygyógyászatban izzadás elősegítésére, az immunrendszer támogatására használják, és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Egy standardizált bodzakivonat, a Sambucol gátolta az influenzavírusok 10 különböző törzsének szaporodását. A bodzavirág használatának további előnye, hogy íze természetesen édes, így ideális gyógynövény gyermekek számára.
Bodzavirág

6. Dél-afrikai muskátli (Pelargonium sidoides): hagyományos afrikai gyógynövény, vírusellenes, immunstimuláló hatású. Megfázás és influenza, valamint akut hörghurut kezelésére is alkalmas gyermekeknél. A pelargonium előnye a kellemes íze.
Dél-afrikai muskátli (Pelargonium sidoides

 

Amennyiben komplex étrend-kiegészítőt keres, ajánljuk figyelmébe az Immun Elixírt! A készítményben található gyógynövények és gyógynövény kivonatok támogatják az immunrendszer működését, hozzájárulnak a szervezet természetes védekező rendszerének működéséhez. Megrendelheti közvetlen a gyártótól itt: Immunerősítő szirup vásárlás. Hazai termék a gyógynövények erejével, már több, mint 30 éve!
Dr. Milesz immunerősítő - Immun Elixír

 

cikk forrásai: https://atune.com.au/7-herbs-to-blow-the-flu-away / https://drmilesz.hu

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.