Mi a különbség a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság között?

Cikk szerzője: viride

Manapság egyre többször találkozunk a két kifejezéssel, ám sokan nem tudják, mi a is pontosan a különbség az AR és VR között.

VR

Virtuális valóság (VR)

A virtuális valóság (Virtual Reality) valójában speciális, széleskörűen alkalmazható elektronikus technológiák gyűjtőneve. Talán úgy lehet leginkább meghatározni, hogy digitális technikával létrehozott mesterséges világ, mely valóság illúziójával szolgál a felhasználók felé. Egy ilyen valóságban digitálisan teremthetünk olyan dolgokat, amelyeket a valós világunkban csak nehezen vagy egyáltalán nem tudnánk létrehozni. Ilyen környezetben lehetőség van arra is, hogy például egy tervezési stádiumban lévő ingatlant úgy járjunk be, mintha már teljesen kész és berendezett lenne. A digitális virtuális valóságok széleskörűen alkalmazhatók az oktatástól az építészeten vagy gyógyászaton át egészen az űrkutatásig. Ahhoz, hogy igazi VR élményben legyen részünk, szükség lesz egy sisakra vagy szemüvegre, és egy adatbeviteli eszközre/vezérlőre.

AR

Kiterjesztett valóság (AR)

A kiterjesztett valóság (Augmented Reality) a virtuális valósággal (Virtual Reality) szemben egy számítógép segítségével generált objektumokat a valós tér felett jelenít meg. Így keverve, vizuális és/vagy audio tartalommal mintegy kiterjesztve a valóságot. Az AR alkalmazások GPS-vevő vagy kamera által érzékelt kép alapján jelenítik meg a virtuális tartalmat.
Amiben a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság esetében mindkettőről elmondható, hogy dinamikusan fejlődik és a jövő technológiája az otthoni és üzleti felhasználásra egyaránt. Az AR és VR fejlesztések nagy lehetőséget kínálnak az oktatás, a tudomány, az orvoslás hatékonyabbá, és akár a mindennapi élet kényelmesebbé tételére, továbbfejlesztésére.

VR / AR fejlesztés, egyedi megoldások

VR / AR fejlesztés

Ahhoz, hogy egy kiterjesztett vagy virtuális valóság élmény hatékony legyen és elérje célját mire van szükség? Első sorban szükség van egy felkészült és magas fokú tapasztalattal rendelkező fejlesztő csapatra. Ők lesznek azok, akik lehetőleg a tervezés kezdeti fázisától a kész megoldásig folyamatosan azon dolgoznak, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az elképzeléseink maximális figyelembevételével.
VR / AR fejlesztés, egyedi virtuális és kiterjesztett valóság megoldások >>>
A legegyszerűbb mobil eszközökre tervezett applikáció fejlesztésétől a legbonyolultabb Virtual Reality élmény megtervezéséig és teljes körű megvalósításáig keressen minket bizalommal!

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.