A természetes póthaj rendszeres ápolása elkerülhetetlen, ha tartósan kívánjuk hordani

Cikk szerzője: viride

póthaj ápolása

Ha természetes alapú hajpótlást viselünk nem szabad megfeledkeznünk a póthaj ápolásáról sem. Mivel egy élettelen hajról van szó, kellő figyelmet kell fordítanunk a vitaminok és különböző természetes hatású állapotot fenntartó anyagok be-, illetve felvitelére.

Ha tartós hajpótlást viselünk minőségtől függően elegendő lehet akár csak egy hétre megfeledkezünk a megfelelő ápolástól, és szemmel látható változásokkal kell szembesülnünk. Ha teljesen elhanyagoljuk a póthaj megfelelő ápolását nem kizárt, hogy helyrehozhatatlan károk keletkezhetnek a póthaj minőségében, ami akár hordhatatlanná is teheti a hajpótlást. Ápolás hiányában előfordulhat, hogy maga a póthaj folyamatosan gubancolódik és olyan kezelhetetlenné válik, hogy el kell távolítani.

Megvásárolhatók különböző póthaj ápoló kozmetikumok, amik segítenek a szükséges anyagokkal feltölteni az élettelen póthajat. Ez azért szükséges, hiszen a saját hajunkkal ellentétben nincs közvetlen kapcsolata az emberi szervezettel, így ezeknek az anyagoknak az utánpótlása beavatkozást igényel. Ha nem szeretnénk kész terméket vásárolni, mi magunk házilag is készíthetünk egy hajápoló szert vagy hajpakolást, amennyiben tudjuk milyen összetevőkre van szükségünk. Az interneten számos recept fellelhető, néhányat mindenképp érdemes kipróbálni.

Keratinos hőillesztéssel felhelyezett póthaj esetében közel sem mindegy milyen sampont használunk. Ügyelni kell arra, nehogy olyan szert tartalmazzon ami oldhatja vagy gyengítheti az illesztést. A póthaj ápolása mellett érdemes még megemlíteni a hajszárításra, hajformázásra, és fésülködésre vonatkozó javaslatokat, ami a hajhosszabbítás módjától, illetve az illesztések fajtájától függően szintén körültekintést igényelnek.

A hajkereskedés weboldalán egy kis útmutatást kapunk, hogy is érdemes ápolni a póthajakat kitérve a kifejezetten szőke póthaj ápolási tanácsokra, érdemes leolvasni! Ha még nem viselsz hajhosszabbítást de tervezed a jövőben, akkor is érdemes elolvasni, hogy milyen teendők lesznek majd leendő hajpótlásoddal.

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.