Virtuális séta a nagyvilágban a megújult Google Earth szolgáltatással

Cikk szerzője: viride

új Google Earth

Tegnapi napon teljesen megújult a Google Earth szolgáltatásának webes felülete és hamarosan érkezik az androidos alkalmazás frissítése is. Az újítások közé tartozik a korábbinál fejlettebb keresés funkció, ami már képes a keresőkifejezések általi helymeghatározásra is. Példaként a “Magyarország fővárosa” kifejezésre megmutatja Budapestet. A fejlesztés része az oldalsó információs kártyák bevezetése, ami egy rövid összefoglalót tartalmaz az adott helyről. A kártya alján található linkre kattintva további nevezetességek kártyái ugranak fel, melyek között lapogathatunk.

A leglátványosabb újítás az egyre jobb felbontású műholdképeknek köszönhető 3D-s megjelenés. Egyes nagyvárosokban a nevezetességekre ráközelítve elérhető egy három dimenziós nézet, aminek a segítségével jobban szemügyre vehetjük az adott helyet vagy épületet. Ötletes újítás a “Jó napom van” funkció, a bal oldali menüsávban a dobókockára kattintva véletlenszerűen tehetünk virtuális látogatást egy nevezetesebb helyre. A felette található kormánykerékre kattintva előre összeállított tartalmak között böngészhetünk, szemezgethetünk a különböző virtuális túrák közül, amik leírásokkal, képekkel, videókkal és különböző nézetekkel mutatnak be egy-egy helyet, témát.

Fejlettebb, látványosabb, minden eddiginél informatívabb az új Earth, érdemes kipróbálni. A Google Earth új verzióját már nem szükséges telepíteni, ide kattintva azonnal elindítható Chrome böngészőből. A Google bejelentése szerint az új Earth felülete hamarosan elérhető lesz más böngészőkből is, illetve hamarosan érkezik majd az iPhone-os app frissítése is.

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.