A népszerű svéd YouTube-sztár reklámfogása

Cikk szerzője: viride

PewDiePie

 

A jelenleg legnépszerűbb és legjobban kereső YouTube-sztár, a 27 éves svéd PewDiePie korábban egy videóval (wtf is going on Youtube) tudatta nézőivel, ha a feliratkozói száma eléri az ötvenmilliót végleg bezárja, törli a csatornáját. Ezt a lépést főként a nézettségének csökkenésével és a videomegosztó algoritmusának hibáival magyarázta.

A sipítozós hangjáról könnyen felismerhető, videojáték-kommentátor youtuber bejelentésén mindenki meglepődött, és rögtön felkapott hír lett a médiában. Mindenki tudta, hogy a videomegosztón szerzett népszerűségének köszönhetően reklámbevételei is igen jelentősek ahhoz, hogy csak úgy megváljon a csatornától.

Mennyit keres PewDiePie a videózással?
PewDiePie (polgári nevén Felix Kjellberg) hat év alatt lett a világ legnépszerűbb Youtube-videósa. Most tessék megkapaszkodni, videóinak nézettsége és reklámbevétele évről-évre növekszik, 2013-ban 3,4 millió, 2014-ben 7,4 millió, 2015-ben pedig megközelítőleg 12 millió dollárt keresett.

Ezért is voltak sejtések, hogy itt valami nem stimmel, ha valaki képes lemondani ilyen összegekről. PewDiePie húzása mindenképpen bejött, a bejelentést követően napokig az egész internet vele foglalkozott. Sokaknak feltűnt, hogy létrehozott egy új csatornát és meg is kezdődtek a spekulációk, hogy valószínű ez lesz az új csatornája a törlést követően.

És meglett az 50 millió. Korábbi ígéretének eleget téve egy videóban le is törölte a Youtube csatornáját. De melyiket? Hát egyértelműen nem a legnézettebb, hanem a valamivel több mint egymillió feliratkozóval rendelkező Jack septiceye2 csatornáját. Videójában elárulta, hogy ez az egész csak vicc volt. Egyértelműen célja az lehetett, hogy ismét a középpontba kerüljön és még több bevételhez jusson. Ismét egy sikeres reklámfogás.

PewDiePie törölte csatornáját

 

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.