Az online vásárlás és ügyintézés évek óta töretlenül fejlődik

Cikk szerzője: viride

online vásárlás
Lassan elmúlnak azok az idők, amikor egy nagyobb áruház kihagyhatatlan akciói arra késztetik az embereket, hogy még nyitás előtt ott toporogjanak a bejáratnál és egyszer csak lerohanják a üzletet. Gondoljunk csak a jelenleg is divatos nyugatról átvett Black Friday akciókra, ha nem lehetne online megrendelni a termékeket szinte képtelenség lenne kiszolgálni a megnövekedett vásárlói tömeget. Az online vásárlás és fizetés is már hazánkban teljesen elfogadott is egyre népszerűbb.

Internetes vásárlás és online fizetés

Egyre több olyan internetes áruház van jelen a magyar piacon, melyek üzemeltetői nem rendelkeznek saját üzlettel, ettől függetlenül az egész vásárlási folyamat a rendelés pillanatától a szállítást követő átvételig költséghatékonyan lebonyolítható. A hazai és külföldi aukciós oldalak forgalma is évről évre növekszik, egyre többen vásárolnak magánszemélyektől és kereskedőktől egyaránt. Az internetes vásárlást biztosító weboldalakon szintén növekszik a közvetlen Paypal vagy bankkártyás fizetési lehetőség, így általában kedvezőbb feltételekkel tudunk vásárolni, mint ha készpénzzel utólag fizetnénk.

Egy új mozifilm jegypénztáránál sem kell a premier előtt órákkal várakozni, hogy biztosan sorra kerüljünk, ha kényelmesen otthonunkban vagy utazás közben mobilunk segítségével online is vásárolhatunk jegyet. Utazásunkat is pontosabban megtervezhetjük és online lefoglalhatjuk nem csak a szállást, és akár a személyszállítást is. Rendkívül kedvező áron is utazhatunk repülővel, ha szemfülesek vagyunk és lecsapunk egy fapados járat előre lefoglalható kedvezményes ajánlatára. Jelenleg is igen népszerűek a különböző áru összehasonlító oldalak, melyek segíthetnek megtalálni a legjobb ár/érték arányú terméket forgalmazó kereskedőt, és az értékelés illetve hozzászólások alapján megkönnyíti a választást ha nincs konkrét elképzelésünk.

Online ügyintézés az élet minden területén

Az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően a csekkbefizetéstől a hitelfelvételen át a vállalati ügyek intézéséig már szinte minden megoldható online. Ezzel nem csak az ügyfél kényelmesebb ügyintézését teszik lehetővé, de költséghatékonyabb működést biztosítanak saját maguk számára. Többek közt az internet segítségével időpontot foglalhatunk orvosi szakrendelésekre, de még mielőtt ellátogatnánk az orvoshoz kikérhetjük előzetes véleményét is.

Összességében mindenki jobban jár az online ügyintézéssel és vásárlással, az ügyfél és a szolgáltatást kínáló cég és kereskedő egyaránt. Hála az internetnek egyre kevesebb időt kell ráfordítani ara, hogy megtaláljuk az igényeinknek és pénztárcánknak leginkább megfelelő termékeket illetve szolgáltatásokat.

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.